Dastatze gidatuak Sagardotegietan
30 minutuko bisita motzak bazkaldu baino lehen, taldeentzako egokiak
Urtero iristen da txotx denboraldia, Euskal Herrian sagardotegira joateko sasoi tradizionalena. Ez zarete gutxi urtero urtarriletik maiatzera eta udan ere, bertako sagardotegietara hurbiltzen zaretenak, sagardo onenez eta upategiek eskaintzen duten gastronomia bikainaz gozatzeko.
Gaur sagardotegiko zure egonaldia biribiltzeko plan bat proposatzera natorkizu. Galdera asko sortzen dira sagardoaren eta bere kontsumo moduaren inguruan: zer sagar mota erabiltzen da?, zenbat denbora behar du sagardoak hartzitzeko?, zergatik kontsumitzen da zuzenean upeletatik?, zergatik oihukatzen da "txotx" hori egitean?, zenbat sagardo mota daude Euskal Herrian?, nondik dator txotxaren tradizioa?... eta erantzunik gabeko askoz galdera gehiago!
Gure sagardotegi batean dastatze gidatu txiki bat egitea proposatzen dizut. Lagunekin, bikotekidearekin edo familiarekin egin dezakezun 30 minutuko bisita eta dastaketa da. Bazkaltzen hasi aurretik, euskal sagardogintzaren kulturan murgiltzeko aukera izango duzu, sagardoaren alderdi ezberdinei buruz ikasteko. Batez ere, sagardotegiaren jabe den familia sakon ezagutzeko aukera izango duzu, baita honen eta baserriaren historia ere, eta sagardogintzaren sekretu guztiak ezagutzeko aukera izango duzu.
Gainera, hau guztia sagardo onenak dastatzen dituzun bitartean egingo duzu. Familiari, sagardotegiari eta sagardoari buruzko sarrera laburra da, baina beharrezkoa. Mendez mende egin den urre likido honen aditu bihurtuko zara. Zeren zain zaude zure dastatze gidatua erreserbatzeko?
Comentarios
Deje su comentario