Sagardo Apardunak
Euskal Herrian gero eta ugariagoak dira sagardo naturalarekin egindako produktuak.
Sagardo natural aparduna, XIX. mendetik gutxienez, Gipuzkoan egiten den edari tradizional bat da, "El Miquelete" eta "Michelena" marka ospetsuak dira horren adibide argia.
Gure online dendan ditugun sagardo apardunak gama altuko eta elaborazio konplexuko produktuak dira. Sagardo apardun horiek metodo tradizionalaren bidez egiten dira, botilan bigarren hartzidura batekin, 9 eta 36 hilabete artekoa, egin nahi den apardun motaren arabera.
Ahoan sagardo konplexuak dira, azidotasun eta mingostasunaren arteko oreka ezin hobearekin, eta burbuila fin eta atseginak ditu aho-sabaian. Familian edo lagunartean topa egiteko aukerarik onena!
BYHUR SAGARDO APARDUNA – ASTARBE SAGARDOTEGIA
Sagarrak aukeratu ondoren, muztioa kupeletara eramaten da. Upelean hartzitu ondoren, sagardoa botilan jarri eta ondu egiten da 12 hilabetez, Champenoise metodo tradizionala jarraituz. 12 hilabete pasa ondoren, botilaratu eta etiketatu egiten da.
Bistan lasto-kolore horia da nagusi, burbuila fin baina kontzentratuekin. Aroma zitrikoak dira nagusi. Ahoan leherkorra, lore-notekin mihitik pasatzean. Burbuila finek aurrera egiten dute, eta sentsazio freskoa uzten dute aho sabaiean.
BYHUR24 SAGARDO APARDUNA – ASTARBE SAGARDOTEGIA
Astarbe eta Mendiola sagar motekin egindako sagardo aparduna. Zukua kupelean lehen fermentazioak egin ondoren, 24 hilabetez ontzen da botilan, Champenoise metodo tradizionalari jarraituz.
Urre-kolore bizia, burbuila fin eta konstante batekin. Ahoan, sagar konpota, sagar helduak eta egurrari gogorarazten digu, txinparta arin batekin batera. Sagardo konplexua, sarrera lineal batekin, sagar helduaren oroigarriekin. Azidotasunaren eta mingotsaren arteko oreka, eta ahoan lore-notak uzten ditu.
AMA SAGARDO APARDUNA – OIHARTE SAGARDOTEGIA
Ama sagardo aparduna Zeraingo Oiharte sagardotegiko sagasti ekologikoan bildutako sagarrez egindako sagardoa da. Sagarrak aukeratu, garbitu, birrindu eta prentsatu ondoren, muztioa depositu batzuetara eramaten da hartzitzeko. Bertan egiten diren lehen hartziduren ondoren, sagardoa botilan jartzen da eta Champenoise metodo tradizionalari jarraituz ontzen da botilaren barruan.
Gama altuko produktua da, topa egiteko ezin hobea, burbuila fin eta freskoekin, gozamena ahosabai finenentzat.
BRUT NATURE SAGARDO APARDUNA – PETRITEGI SAGARDOTEGIA
Petritegiko Brut Nature sagardo apardunaren ezaugarri nagusia bere burbuila fin eta dotoreak dira. Bertako sagar mota onenetako batzuk erabiltzen ditugu: Goikoetxe, Txalaka, Manttoni, Mozolua, Urtebi Haundi, Moko, etab. Bigarren hartzidura botilan egin dugu (metodo tradizionalaren arabera) 9 hilabetez onduz. Horrela, brut nature sagardoa lortzen dugu, azidotasun arinarekin eta freskura nabarmenarekin, euskal sagardo-sagarren bereizgarria.
Bistan, kolore hori zurbila du, urre-koloreko islekin, eta burbuila fina, poliki eta dotore sartzen dena. Usain freskoak eta fruta-gustukoa. Sagardo natural apardun lehorra da, azidotasun txiki batekin eta freskura nabarmenarekin, sagardoa egiteko erabiltzen diren euskal sagarrek emandakoa.
BRUT NATURE ERRESERBA SAGARDO APARDUNA – PETRITEGI SAGARDOTEGIA
Petritegi Brut Nature Erreserba aparduna, denbora luzez ondutako sagardoa da. Sagar barietate onenetako batzuk erabiltzen ditugu apardun hau egiteko. Bigarren hartzidura botilan egiten da 18 hilabetez, Champenoise metodo tradizionala jarraituz. Horrela, Brut Nature Erreserba sagardoa lortzen dugu, gozotasunaren eta azidotasunaren arteko oreka eta freskura nabarmenarekin.
Kolore hori zurbila, urre-koloreko islekin, burbuila fina, poliki eta oso dotore igotzen dena. Usain freskoak, fruta-gustua eta tostatu ukitu bat ahoan.
SAGARDO APARDUN LEHORRA – PETRITEGI SAGARDOTEGIA
Petritegiko Apardun Lehorra sagardoaren ezaugarri nagusiak burbuila fin eta dotorea eta bere izaera nahastezina dira. Mimo handiz hautatutako sagar barietateak erabiltzen ditugu egiteko. Bigarren hartzidura bat egiten dugu botilan, 9 hilabetez, Champenoise metodo tradizionalari jarraituz. Horrela, sagardo apardun Lehorra lortzen dugu, gozotasunaren eta azidotasunaren arteko oreka eta freskura nabarmenarekin.
Burbuila fina eta oso iraunkorra, dotorea, lasto-kolore hori distiratsua. Fruitu gozoko aromak, sagar-konpotarekin konpentsatuta, konplexutasuna ematen dion goxo ukitua. Betetasun-sentsazioa ahoan, gozotasun arinaren eta azidotasunaren arteko oreka (sagardo sagarrari dagokiona), freskotasuna eta fruta helduaren zaporea ematen duena.
Comentarios
Deje su comentario