Sagardo Apurua 2019
Sagardo Apurua 2019: euskal sagardoa bere hiriburura iritsiko da abenduaren 6tik 9ra bitartean, lau eguneko egitarau bereziarekin
Euskal Sagardoa: batzen gaituen produktua
Sagardoa Route, ekitaldiaren antolatzailea eta Gipuzkoako Sagardogileen Elkartearen ordezkariak herritarrentzat antolatu du Sagardo Apurua. Sagardoaren maitale direnentzat eta oraindik ezagutzen ez dutenentzat; produktua maite eta bereizten dutenentzat eta oraindik dastatu ez dutenentzat. Hori dela eta, sagardoak bere baitan hartzen dituen produktu bereziak aintzat hartuta, Sagardo Apurua bilgune izango da aurtengoan: euskal sagardo eta hauen deribatuentzat, eta noski produktu honen gira-bueltan gozatu nahi duten guztientzat.
Baserri tolarearen berreraikuntza egiazkoa izango da. Bertan izango dugu Igartubeiti baserri museoa. Eta baserriaren harrizko paretak zeharkatzen ditugunean espazio zabal eta berezia topatuko dugu, garaien arteko nahasketa eta ibilbide historikoa ezagutuko ditugu. Pasioa sortzen duen produktua da euskal sagardoa. Pasioa eta gantxoa. Bertan uztartuko dira historiaz jositako milurteak eta dastatu ahal izango ditugu bertan egingo dugun sagardo trago bakoitzean.
Egitarau erakargarria, edari batean bilduz lehengoa eta oraingoa
EGITARAUA
Abenduak 6, ostirala
11:30 - Sagardo Berriaren eta baserriko produktuen iritsiera Frantzia pasealekura
11:30 - Aitor Mendiluze eta Agin Labururen bertso solasaldia, garai bateko ohitura zaharrari hitza jarriz
11:45 - Sagardo Berriaren eta baserriko produktuen garraioa Sagardo Apurura.
12:30 - Sagardo Apurua 2019 inaugurazio ekitaldia – Hika teatroaren estreinaldia SAGAR HARAGIZ emanaldiarekin
18:00 - Txerri errea dastatzeko aukera (bukatu arte)
19:00 - Dastatze gidatua (3 pintxo eta 3 sagardo)
20:00 - Dastatze gidatua (3 pintxo eta 3 sagardo)
Abenduak 7, larunbata
10:30 - Uzta berriaren aurkezpena 7 lurraldeen izenean
13:00 - Dastatze gidatua (3 pintxo eta 3 sagardo)
19:00 - Bertso-dastatze musikatua Aitor Mendiluze eta Unai Agirre bertsolariekin eta Imanol Kamio musikariarekin.
20:00 - Miren Narbaizaren kontzertua MICE aurkeztuz.
Abenduak 8, igandea
11:30 - Museo enogastronomikoen sarearen tailerrak: Sagardoetxea, Igartubeiti, Gaztaren Interpretazio Zentroa, Txakolingunea y Gatz Museoa. Bakoitzak 40 minutuko tailerrak eskainiko ditu ordena honetan, 15:00ak arte.
11:30 - Sergio Nguema – Kale dantzaren Masterclassa
13:15 - Sergio Nguema – Kale dantzaren kalejira
13:30 - Sergio Nguema KONTZERTUA – sagar muztio naturalaren dastatzea
14:00 - Juan Di Lago DJaren eskutik itxiera jaialdia
Abenduak 9, astelehena
13:30 - Harrera
14:00 - Bazkari maridatua: Euskal sagardoak bertako produktuekin uztartuko dituen otordua izango da jatetxeetan eman daitezkeen aukerak azaltzeko Diametro 200 jatetxearen eta Luis Irizar eskolaren eskutik.
18:00-18:45 - Dani Corman. Nazioarteko Sagardoak.
19:00-21:00 - Show Room-a Euskal Sagardoa.
*Show Room-a dagoen bitartean, Euskal Herriko gaztak eta Eusko Labela duten haragiak modu desberdinean prestatuta dastatzeko aukera izango da Txomin Parrillaren eskutik.
Comentarios
Deje su comentario