Theme Settings

Mode Layout
Curent color
Active color
Choose your colors
Curent Color:
Reset

18 urte dituzu?

Gutxienez 18 urte behar dituzu webgune hau ikusteko :(

Sagardo Apurua 2019

12/11/2019

Sagardo Apurua 2019: euskal sagardoa bere hiriburura iritsiko da abenduaren 6tik 9ra bitartean, lau eguneko egitarau bereziarekin

EGITARAUA JEITSI

DASTATZE GIDATUETARAKO SARRERA EROSI

Sagardo Apurua 2019

Euskal Sagardoa: batzen gaituen produktua

Sagardoa Route, ekitaldiaren antolatzailea eta Gipuzkoako Sagardogileen Elkartearen ordezkariak herritarrentzat antolatu du Sagardo Apurua. Sagardoaren maitale direnentzat eta oraindik ezagutzen ez dutenentzat; produktua maite eta bereizten dutenentzat eta oraindik dastatu ez dutenentzat. Hori dela eta, sagardoak bere baitan hartzen dituen produktu bereziak aintzat hartuta, Sagardo Apurua bilgune izango da aurtengoan: euskal sagardo eta hauen deribatuentzat, eta noski produktu honen gira-bueltan gozatu nahi duten guztientzat.

 

Baserri tolarearen berreraikuntza egiazkoa izango da. Bertan izango dugu Igartubeiti baserri museoa. Eta baserriaren harrizko paretak zeharkatzen ditugunean espazio zabal eta berezia topatuko dugu, garaien arteko nahasketa eta ibilbide historikoa ezagutuko ditugu. Pasioa sortzen duen produktua da euskal sagardoa. Pasioa eta gantxoa. Bertan uztartuko dira historiaz jositako milurteak eta dastatu ahal izango ditugu bertan egingo dugun sagardo trago bakoitzean.

 

Egitarau erakargarria, edari batean bilduz lehengoa eta oraingoa

EGITARAUA

Abenduak 6, ostirala

11:30 - Sagardo Berriaren eta baserriko produktuen iritsiera Frantzia pasealekura

11:30 - Aitor Mendiluze eta Agin Labururen bertso solasaldia, garai bateko ohitura zaharrari hitza jarriz

11:45 - Sagardo Berriaren eta baserriko produktuen garraioa Sagardo Apurura.

12:30 - Sagardo Apurua 2019 inaugurazio ekitaldia – Hika teatroaren estreinaldia SAGAR HARAGIZ emanaldiarekin

18:00 - Txerri errea dastatzeko aukera (bukatu arte)

19:00 - Dastatze gidatua (3 pintxo eta 3 sagardo)

20:00 - Dastatze gidatua (3 pintxo eta 3 sagardo)

 

Abenduak 7, larunbata

10:30 - Uzta berriaren aurkezpena 7 lurraldeen izenean

13:00 - Dastatze gidatua (3 pintxo eta 3 sagardo)

19:00 - Bertso-dastatze musikatua Aitor Mendiluze eta Unai Agirre bertsolariekin eta Imanol Kamio musikariarekin.

20:00 - Miren Narbaizaren kontzertua MICE aurkeztuz.

 

Abenduak 8, igandea

11:30 - Museo enogastronomikoen sarearen tailerrak: Sagardoetxea, Igartubeiti, Gaztaren Interpretazio Zentroa, Txakolingunea y Gatz Museoa. Bakoitzak 40 minutuko tailerrak eskainiko ditu ordena honetan, 15:00ak arte.

11:30 - Sergio Nguema – Kale dantzaren Masterclassa

13:15 - Sergio Nguema – Kale dantzaren kalejira

13:30 - Sergio Nguema  KONTZERTUA  – sagar muztio naturalaren dastatzea

14:00 - Juan Di Lago DJaren eskutik itxiera jaialdia

 

Abenduak 9, astelehena

13:30 - Harrera

14:00 - Bazkari maridatua: Euskal sagardoak bertako produktuekin uztartuko dituen otordua izango da jatetxeetan eman daitezkeen aukerak azaltzeko Diametro 200 jatetxearen eta Luis Irizar eskolaren eskutik.

18:00-18:45 - Dani Corman. Nazioarteko Sagardoak.

19:00-21:00 - Show Room-a Euskal Sagardoa.

*Show Room-a dagoen bitartean, Euskal Herriko gaztak eta Eusko Labela duten haragiak modu desberdinean prestatuta dastatzeko aukera izango da Txomin Parrillaren eskutik.

 

 

 

Comentarios

Deje su comentario