Gure zerbitzuak hobetzeko cookie propioak eta hirugarrenenak erabiltzen ditugu, webgunearen neurketa eta erabileraren analisia egiteko. Nabigatzen jarraitzen baduzu, hauen erabilera onartuko duzu. Konfigurazioa aldatu edo informazio gehiago nahi baduzu, sakatu hemen. Onartu

Theme Settings

Mode Layout
Curent color
Active color
Choose your colors
Curent Color:
Reset

.

Sagardoz Saizar

22,75 €
BEZ barne

Saizar familiak likore preziatu hau egiteko ohiturari eusten dio. % 40ko alkohola duen sagardo destilatua da Sagardoz.

Haritzen upeletan atseden hartzen ondoren, kolore berezia eta fruitu zapore berezi bat lortu arte.

Sagardotegiaren sarreran topo egingo duzu altzairuz egindako fatxadarekin bere sagastiez inguratuta eta sagardotegi honen filosofiaren lehen panoramika hartuz: etorkizunari lotutako tradizioa. Mende erdia igaro da Esteban Lertxundik Olivia Ibarguren emaztearen baserrian jauzi profesionala egin zuenetik. Hurrengo bi belaunaldiek daramate gaur egun etxearen erritmoa. Napoleon, Esteban eta Ramonek, euren emazte, seme-alaba eta lantalde handi batekin batera, Saizar taldeak. 2000tik aurrera, sagar ekoizpena eta ondorengo sagardo elaborazioa handitu egin dira. 2004. urtea inflexio-puntua izan zen berezko eta kalitatezko sagarraren ekoizpena nabarmen handitzeko orduan. Harrezkero, ez da gelditu. Etxeko sagarraren eta bertako sagarraren aldeko apustua argia izan da, eta pixkanaka gora egin du. Azken txertaketa estrategikoa jarduera turistikoa izan da, sagardotegia dibertsifikatuz eta upeltegira bisita gidatuak eskainiz, landa ostatua, besteak beste.

EUSKAL SAGARDOA KONTSUMITZEKO GOMENDIOAK
  1. Sagardo naturala leku fresko batean mantentzea gomendatzen da, 14-15ºC ingurutan. Tenperatura altuegiak edo baxuegiak direnean, sagardoak lehenago gal ditzake bere propietateak.
  2. Euskal sagardo naturala kontsumitzeko, hozkailuan hoztu eta kontsumitu baino 5 minutu lehenago ateratzea komeni da. Dastatzeko tenperatura aproposa 10-13ºC artean dago.
  3. Botila ireki eta sagardoa zerbitzatzeko botila batzuek duten isurtzeko kortxoa erabil dezakegu edo bestela enkantziadore tradizional bat erantsi.
  4. Zerbitzatu sagardoa edalontzitik 15 zentimetrora, eta kopa denean distantzia apur bat gutxiagotik. Sagardoa edalontzi fin eta luzean edo kopan kontsumitu dezakegu. Lehenengoak trago azkarragoaz gozatzen lagunduko digu, distantziatik zerbitzatuta produktua hautsi eta txinparta eskuratuko dugulako. Bigarrenean, produktuaren usainak gehiago antzemango ditugu eta distantzia txikiagoan zerbitzatuz gero, lasaiago edan dezakegu.
ON EGIN!
158

Fitxa teknikoa

T_Producto
Sidra

Specific References