Theme Settings
.
Sagar Zukua Mizpiradi
3,50 €
BEZ barne
Sagar Zuku pasteurizatua, inongo azukrerik gehitu gabe egindako Sagar Zuku Naturala.
Alkoholik gabeko produktua da.
Andoainen, Leizotz auzoan dago kokatuta Mizpiradi Sagardotegia. Historian zehar gorabehera handia izan duen baserria izan da. Baserrian Esnaola familia sartu zen Jon Mikelen birraitonarekin, eta ordutik, familian darrai etxeak berak eta baita sagardogintzarekiko afizioak ere. Baserrian betidanik egin dute sagardoa. 2000. Urtean berriz, baserria berritu egin zuten eta ganadua izatetik Sagardogintza ofizio izatera pasa ziren. Egun Jon Mikel gazteak darama etxearen martxa, amaren babesarekin. Angel Maria bere aitak erabaki zuen Sagardogintzaren bidea hartzea Mizpiradi baserrian eta semeak ilusioz jarraitu dio bide horri.
EUSKAL SAGARDOA KONTSUMITZEKO GOMENDIOAK
- Sagardo naturala leku fresko batean mantentzea gomendatzen da, 14-15ºC ingurutan. Tenperatura altuegiak edo baxuegiak direnean, sagardoak lehenago gal ditzake bere propietateak.
- Euskal sagardo naturala kontsumitzeko, hozkailuan hoztu eta kontsumitu baino 5 minutu lehenago ateratzea komeni da. Dastatzeko tenperatura aproposa 10-13ºC artean dago.
- Botila ireki eta sagardoa zerbitzatzeko botila batzuek duten isurtzeko kortxoa erabil dezakegu edo bestela enkantziadore tradizional bat erantsi.
- Zerbitzatu sagardoa edalontzitik 15 zentimetrora, eta kopa denean distantzia apur bat gutxiagotik. Sagardoa edalontzi fin eta luzean edo kopan kontsumitu dezakegu. Lehenengoak trago azkarragoaz gozatzen lagunduko digu, distantziatik zerbitzatuta produktua hautsi eta txinparta eskuratuko dugulako. Bigarrenean, produktuaren usainak gehiago antzemango ditugu eta distantzia txikiagoan zerbitzatuz gero, lasaiago edan dezakegu.
You might also like
Prezioa: 2,80 €