Euskal Sagardo Aparduna

Gabon hauetan, aukeratu www.sagardoa.eus webgunean sagardo apardunak topa egiteko!

Euskal Sagardo Aparduna

Oporrak hurbiltzen ari dira, eta haiekin batera gehien gozatzen ditugun uneak datoz: partekatzea, ospatzea eta topa egitea. Aurten, gonbidatzen zaitugu euskadiko sagardo apardunekin egiteko; benetakoak, naturalak eta nortasun handikoak.

www.sagardoa.eus online dendan, erraz eta seguru eros ditzakezu Euskal Herriko sagardo onenak. Europa osora bidaltzen dugu, eta Espainian bazaude, 24-48 ordutan jasoko duzu zure eskaera zuzenean etxean. Zure pakete pertsonalizatua ere sor dezakezu, sagardo apardun desberdinak konbinatuz dastaketa anitz batez gozatzeko edo tokiko zaporez betetako opari berezi bat emateko.

Gure webgunean 150 tokiko sagardo baino gehiago aurkituko dituzu, horien artean 13 sagardo apardun berezi, sagardo naturalaren tradizioa ardo apardunen fintasunarekin uztartzen dituzten 7 tokiko sagardotegik landuak.

Sagardo hauek berrikuntza eta tokiko sagarrarekiko errespetua islatzen dute. Gabonetan topa egiteko aproposak dira, baina baita urtean zehar edozein ospakizun berezitan gozatzeko ere.

Jarraian, gure online dendan eskuragarri dauden gure sagardo apardunen aukeraketa aurkezten dizuegu. Bakoitzak sagardoaren interpretazio desberdina eskaintzen du, bertako sagarren esentzia sagardo artisauaren artearekin konbinatuz.

La Petri – Petritegi Upategia

La petri

La Petri % 4,8 alkohol duen sagardo freskoa da, Otaño-Goikoetxea familiak Astigarragako Petritegi upategian ekoitzia.

La Petri Miren ama, Josefa amona, Petritegiko emakume guztiak eta baserritar emakume guztiak omentzen ditu, soroetan lan gogorra amaitu ondoren, nekaezin abestu eta dantzatu baitzuten herriko jaietan musikaren erritmora.

La Petri sagardo freskoa, gaztea, eta dibertigarria da, topa egiteko aproposa. Eskuz egiten da beren instalazioetan, sagardo sagarrak soilik erabiliz, dieta begano baterako egokia da eta glutenik gabekoa da.

Petri Rosé – Petritegi Upategia

La petri rose

Petri Rosé % 4,8 alkohol  duen sagardo rosé freskoa da. Petri Rosé sagardogile gazteen ausardiaren omenaldia da, beren mentoreen ondarea errespetatuz, sagardo berriak sortzeko arriskuak hartzen dituztenak. Garai berriek zapore berriak eskatzen dituztelako. Eta orain sagarrak haien eskuetan daude.

Gure instalazioetan eskuz egiten da, sagardo sagar gozo eta garratzak soilik erabiliz, dieta begano baterako egokia da eta glutenik gabekoa da. Arrosa kolorekoa, baia gorrien ukituekin, dotorea eta jai girokoa da.

Petri Alkoholik Gabekoa – Petritegi Upategia

la petri sin alcohol

Alkoholik gabeko sagardo hau Ama Lurrari egindako omenaldia da; Udako Solstizio Gauean sagarrondo batean oinutsik ibiltzea bezalakoa da, elkarri zor diogun zaintza ospatzea. Ireki sagardo gazte eta freskagarri honen botila, burbuila finekin... eta topa egin bizitzari!

Muztioa metodo tradizionalen bidez egiten da, sagardo sagar gozo eta garratzen barietate desberdinak hautatuz. Hartzidura alkoholikoa tenperatura kontrolatuan egiten da, oinarrizko sagardoa sortuz. Ondoren, iragazketa, gozotzea eta karbonatazioa egiten dira. Azkenik, desalkoholizazio prozesua egiten da.

Aproposa alkoholik gabe sagarren zaporeaz gozatu ahal izateko.

Petritegi Extra Seco – Petritegi Upategia

Petritegi extra seca

Petritegi Aparduna Extra Seco sagardoa bere burbuila fin eta dotoreengatik bereizten da, baita bere izaera bereziagatik ere. Sagar barietate onenetako batzuk erabiliz egiten da.

Bigarren hartzidura botilan egiten da metodo tradizionala erabiliz, eta ligekin 15 hilabetez ontzen ondoren desgorgeatzen da. Horri esker, gozotasunaren eta azidotasunaren arteko oreka bikaina eta freskotasun nabarmena duen sagardo Extra Dry bat lortzen da.

Petritegi Brut Nature – Petritegi Upategia

Petritegi brut nature

Petritegi Aparduna sagardoa bere burbuila fin eta dotoreengatik bereizten da. Bertako sagar barietateak erabiliz egiten da: Goikoetxe, Txalaka, Manttoni, Mozolua, Urtebi Haundi, Moko, etab. Bigarren hartzidura botilan egiten da (metodo tradizionala erabiliz), eta ligekin 15 hilabetez ontzen ondoren desgorgeatzen da. Horri esker, azidotasun arin eta freskotasun nabarmena duen brut nature sagardo bat lortzen da, EAEko sagardo sagarren ezaugarria dena. Purua eta dotorea, azukre erantsirik gabea, benetako zaporearen zaleentzat diseinatua.

Petritegi Brut Nature Reserva – Bodega Petritegi

Petritegi reserva

Petritegi Aparduna Brut Nature Reserva sagardoa zahartze luzeagatik bereizten da. Bigarren hartzidura botilan egiten da metodo tradizionala erabiliz, eta 18 hilabetez ligetan egon ondoren desgorgeatzen da. Horri esker, gozotasunaren eta azidotasunaren arteko oreka bikaina eta freskotasun nabarmena duen Brut Nature sagardoa lortzen da.

Luzaroago zahartzen bada, konplexua da eta amaiera luzea du.

Aburuza Sagardo Aparduna – Bodega Aburuza

Aburuza espumosa

Arbasoen metodoa erabiliz egindako sagardo apardun naturala. Prozesu natural honek ez du azukrerik edo kanpoko legamiarik behar aparra egiteko eta profil fruitutsuagoa eta zuzenagoa du, eta karbonatazio finagoa eta dotoreagoa.

Metodo zaharrenetakoa da, fruituaren benetakotasuna errespetatzeko esku-hartze minimoan oinarrituta. Ez da azukrerik edo legamiarik gehitzen aparra egiteko; dena sagarretatik dator. Karbono dioxidoaren presioa, oro har, beste metodoetan baino txikiagoa da, eta horrek burbuila dotoreagoa eta delikatuagoa lortzen du. Ez dutenez zahartze luzea jasaten, freskoagoak, fruitutsuagoak eta zapore zuzenagoa izan ohi dute.

ByHur – Astarbe Sagardotegia

Byhur Astarbe

Sagardo aparduna, metodo tradizionala, 12 hilabetez onduta.

Sagarrak hautatu ondoren, muztioa hautatutako egurrezko upeletara eramaten da. Hartzidura alkoholikoa eta malolaktikoaren ondoren, sagardoa botilaratzen da. Xanpain metodo tradizionala erabiliz, ByHur sagardo aparduna sortzen da. Tolare Upategian 12 hilabetez ontzen egon ondoren, kortxoa ireki eta etiketatzen da.

ByHur24 – Astarbe Sagardotegia

Byhur 24 Astarbe

Sagardo aparduna, metodo tradizionala, 24 hilabetez onduta. Sagardo konplexua, sarrera linealarekin, sagar helduaren antzekoa. Gorputz konplexu eta orekatuak, azidotasun eta mingostasunarekin, ahogozagarria inguratzen du, lore-notak eskainiz. Amaera iraunkorra, hirugarren mailako nota mingotsekin. 

Ama – Oiharte Sagardotegia

Ama Oiharte

Delikatua, orekatua eta bere aroma floral eta frutala nabarmentzen duen eferveszentzia sotilarekin. Subtiltasuna eta harmonia bilatzen duten ahogozagarrientzat aproposa. Bere burbuila finek eta profil freskoak aperitibo arinekin, gazta bigunekin, frutekin edo cava/ardo apardunaren alternatiba gisa uztartzeko egokia bihurtzen dute.

Sageztia Espumosa – Iparragirre Sagardotegia

sageztia iparragirre

Artisau-lanaren garbitasuna adierazten du. Euskal Sagardoaren eta Aikur eztiaren hartziduraren emaitza den produktua da; eztia botilaratu aurretik gehitzen da botilan bigarren hartzidura bat egiteko. Bertako mahats-barietateekin egina, freskotasunagatik eta azidotasunaren eta gozotasun naturalaren arteko oreka dotoreagatik nabarmentzen da. Itsaskiekin eta/edo postreekin laguntzeko aproposa.

NatPet – Zelaia Sagardotegia

Petnut Zelaia

Arbasoen metodoari jarraituz egindako sagardo apardun naturala. Iragazi gabea eta gehigarririk gabea, azukre, sulfito edo likore erantsirik gabea. Hartzidura botilan egiten da, gozotasun bereizgarria eta eferveszentzia distiratsua emanez. Originaltasuna bilatzen dutenentzako topa paregabea.

Sagardo Aparduna – Trebiñu Sagardotegia

Trebiñu

Sagardo naturalez egindako sagardo aparduna, botilan eztia erabiliz bigarren hartzidura duena. Bereizmenez betea, usain biziez eta burbuila finez betea, sagardoaren arima tradizionala aurkezpen moderno eta jaitsu batekin uztartzen du.

Euskal burbuilak bihotzez topa egiteko

brisndar con sidra espumosa

Gabon hauetan, aukeratu benetakotasunarekin topa egitea. Euskal sagardo apardunek ez dute cava edo xanpainaren alternatiba lokal eta naturala eskaintzen bakarrik, baizik eta istorio bat ere kontatzen dute: lurraren, sagarren, familien eta EAE definitzen duen jakintzaren istorioa.

www.sagardoa.eus

Azken bideoak

Ikusi guztiak
Loading...