Hiruko Euskal Sagardoa JD

4,50 €

Ola Sagardotegiko sagasti ekologikoa

Deskribapena

Sagastia: Ola Sagardotegiko sagasti ekologikoa

Sagar barietateak: Urtebi Txiki 50%, Patzolua 20%, Mozoloa 30%

Dastatze-oharrak:
Ikusmena: Tonu hori herdoilduko sagardoa, uhertasun natural arinarekin (iragazi gabeko produktua).
Usaimena: Usain bizi eta konplexua, sagar helduaren notekin, ukitu garratzekin, espezia sotilekin eta dastatzera gonbidatzen duen hondo gozoarekin.
Dastamena: Mingostasun leun eta iraunkorra, astringentzia markatua, gorputza ematen duten taninoak, eta amaiera lehorra utzi eta orekatzen duen ukitu gozoa.

Uztartzea: Gazta onduekin, haragi koipetsuekin eta postre ez oso gozoekin, hala nola sagar-tartarekin edo fruitu lehorrekin. Zapore konplexuko aperitiboetarako aproposa, hala nola oliba marinatuak, pateak edo hestebeteak.

Kontsumitzeko gomendioa: 10-12 ºC. Kontserbazio oharra: ireki eta egun berean edatea

Alkohol graduazioa:

Ola Sagardotegia

Garai bateko XIII. mendeko Euskal Herriko zaharrenetakoa den burdinola berritu eta sagardotegi izateko egokitua. Hondarribitik 5 km-ra eta Hendaiako hondartzatik 4 km-ra dagoen sagardotegi hau Aiako Parke Naturalean dago kokatua. Horretaz gain zenbait ondare historiko kultural baliotsu ikusteko aukera ematen du; erromatar garaiko meategiak eta XVII. mendeko labeak

Loading...