Theme Settings

Mode Layout
Curent color
Active color
Choose your colors
Curent Color:
Reset

18 urte dituzu?

Gutxienez 18 urte behar dituzu webgune hau ikusteko :(

Sagardotegiak Gipuzkoan

26/01/2023

Sagardotegia erakargarritasun gastronomiko handia da, kupel desberdinetako sagardo berria dastatzeko, janari on batez gozatzeko eta, aldi berean, tokiko ekoizle bati laguntzeko aukera ematen duena. Milaka bisitari etortzen dira urtero Euskal Sagardoa dastatzera, sagardotegiko menu tradizionalarekin batera.

SAGARDOTEGIA ERRSERBATU

Sagardotegiak Gipuzkoan

Euskal Herrian mota askotako sagardotegiak daude, gustu guztietarako: jantoki eta upategi handiak dituztenak, beste sagardotegi batzuk espazio goxo eta txikiagoekin, Euskal Sagardoa Jatorri Deitura duten upeltegiak, batzuk sagasti ederrez inguratuta, beste batzuk herriaren erdigunean bertan eta bisita gidatuak eskaintzen dituzten sagardotegiak ere badaude.

Guztiek egurrezko eta altzairu herdoilgaitzezko kupelak dituzte, Euskal Sagardoa eta tradizioak gustuko dituztenen gozagarri. Sagardotegiek sagardotegiko menu tradizionala eskaintzeaz gain, gure garaira egokitu dira eta zeliakoentzako menuak, menu beganoak, begetarianoak etab, eskaintzen dituzte.

Asko dira Gipuzkoako Sagardotegietara enpresa-ospakizun, urtebetetze, erretiro eta lagun-bilera batera hurbiltzen diren taldeak.

Txotx irekiera une berezia izaten da urtero sagardotegietan, non ospakizun handia egiten den eta kupeletatik zuzenean egin berri den urteko sagardoa dastatzen den. Hori guztia sagardotegiko menua osatzen duten plater tradizionalekin batera: txorizoa, bakailao tortilla, bakailao frijitua piper berdeekin, txuleta parrillan eta postre gazta, intxaur eta irasagarrekin.

Txotx denboraldia urtarriletik apirilera doa, eta Euskal Herrian badakigu zein garrantzitsua den lurraldeko tradizioak eta kultura mantentzea. Gaur egun, ordea, sagardotegi askok urte osoan zehar irekitzen dituzte ateak.

Euskal Sagardoa Gipuzkoako antzinako dolare-baserrietan duela 500 urte baino gehiagotik egindako produktu naturala da. Garai bateko dolare hauek gaur egun sagardotegiak direnetan eboluzionatu zuten. Sagardoa modu tradizionalean ekoizten jarraitzen da, ohiturei eutsiz, baina metodo berritzaileak erabiliz.

Sagardotegi ezberdinetan sagardotegi bakoitzaren marka aurkituko duzu, botila paregabeak, non sagardotegi bateko botilen zaporeak ez duen zerikusirik beste sagardotegi batekoekin, trago bakoitza une paregabea da.

Gipuzkoan, berrikuntza duen sagardo naturalaren ekoizpena aurkitu ahal izango duzu. Bertan, sagardo naturala ez ezik, sagardo ekologikoa, sagardo natural aparduna eta sagar muztioak ere aurkituko dituzu.

SAGARDOTEGIAK ADUNANAburuza eta Zabala

SAGARDOTEGIAK AIANIzeta eta Satxota

SAGARDOTEGIAK ALTZAGAN: Olagi

SAGARDOTEGIAK ANDOAINENGaztañaga eta Mizpiradi

SAGARDOTEGIAK ASTEASUN: Sarasola

SAGARDOTEGIAK ASTIGARRAGAN: Alorrenea, Artola, Astarbe, Bereziartua, Etxeberria, Gurutzeta, Ipintza, Irigoien-Herrero, Larrarte, Oialume Zar, Oiarbide, PetritegiRezola eta Zapiain 

SAGARDOTEGIAK ATAUNENUrbitarte

SAGARDOTEGIAK AZPEITIANAñota

SAGARDOTEGIAK DONOSTIAN: Araeta, Astiazaran, Barkaiztegi, CalongeGartziategi eta Lizeaga

SAGARDOTEGIAK ELGOIBARREN: Lizasagar

SAGARDOTEGIAK ERRENTERIAN: Egi-Luze

SAGARDOTEGIAK ERREZILEN: Iruekhi

SAGARDOTEGIAK HERNANIN: Akarregi, Alberro, Altzueta, Elorrabi, Goiko-Lastaola, Iparragirre, Itxas-buru, Larre-gain, Olaizola, Otsua-eneaRufino eta Zelaia.

SAGARDOTEGIAK ITZIARREN: Txindurriturri

SAGARDOTEGIAK IRUNEN: Ola 

SAGARDOTEGIAK LASARTENOtegi

SAGARDOTEGIAK LEGORRETANBegiristain

SAGARDOTEGIAK LEZON: Ageri

SAGARDOTEGIAK LIZARTZAN: Goikoetxea

SAGARDOTEGIAK OIARTZUNEN: Baleio eta Ordozelai

SAGARDOTEGIAK ORDIZIANTximista

SAGARDOTEGIAK TOLOSAN: Eguzkitza eta Isastegi 

SAGARDOTEGIAK URNIETAN: Altuna, Elutxeta, EulaOianume eta Setien 

SAGARDOTEGIAK USURBILEN: Aialde-Berri, Aginaga, ArratzainSaizar eta Urdaira 

SAGARDOTEGIAK ZARAUTZEN: Arizia

SAGARDOTEGIAK ZERAINEN: Oiharte

SAGARDOTEGIAK ZESTOANEkain

Comentarios

Deje su comentario