Theme Settings

Mode Layout
Curent color
Active color
Choose your colors
Curent Color:
Reset

18 urte dituzu?

Gutxienez 18 urte behar dituzu webgune hau ikusteko :(

Sagardotegiak Alojamentuarekin

17/03/2023

Ahaztu sagardotegitik etxera nola itzuliko zaren pentsatzen egotea eta eman balio erantsi bat zure sagardotegiko esperientziari. 

INFORMAZIO GEHIAGO

Sagardotegiak Alojamentuarekin

Zenbat aldiz joan zara sagardotegira eta ohe bat gertu egotea nahi izan duzu pixka bat deskantsatzeko? Bada, zure nahiak egia bihurtzen dira, Euskal Herriko sagardotegi batzuek ostatu propioa baitute upategiaren ondoan. 

Eta ez dira edonolako ostatuak, xarmaz beteriko lekuak dira, zelai berdeez eta familiaren sagastiaz inguratutako nekazaletxe zoragarriak. Sagardo naturalarekin gozatu eta menu gozoaz gozatu ondoren, atseden hartu eta bertako paisaian murgiltzeko aukera izango duzu ostatu hauei esker.

Hemen dituzu ostatu propioa duten Gipuzkoako sagardotegiak.

AGINAGA HOTELA/SAGARDOTEGIA

Aginaga Sagardotegia Aginaga auzo ezagunean dago, Usurbilen, Donostiatik gertu. Sagardotegiak sagardo naturala txotx bidez (zuzenean kupeletik) dastatzeko aukera eskaintzen du 1992tik. Gainera, euskal sukaldaritza tradizionaleko karta zabala du, haragi eta arrain gozoekin.

2012tik, sagardotegiaren jarduera ostatuarekin osatzen da: Aginaga Hotela**. Hotel eredu berria, instalazio modernoekin eta era guztietako erosotasunekin, energia berriztagarriak erabiliz. Donostiatik pausu batera dago, natura betean.

Sagardotegiarekin 20 urteko esperientziaren ondoren, Aginaga Hotelaren proiektua sortu da jabeen eskutik, eta mimo, gogo eta ilusio handiz gauzatu da. Hoteleko instalazio guztietan energia-eraginkortasunaren aldeko apustua egin da. Emaitza hotel eroso eta diseinu modernokoa izan da, Aginaga sagardotegi ezagunaren tradizioarekin batera, zure egonaldia esperientzia ahaztezina bihurtuko duena.

OIANUME HOTELA/SAGARDOTEGIA

Oianume Sagardotegia Urnietako Ergoien auzoan dago, Donostiatik 11 km-ra eta Adarra mendiaren oinean, Donostialdeko gailurrik garaiena. Sagardotegia zuzentzen duen familiak betidanik egin du sagardoa bere kontsumorako, belaunaldiz belaunaldi.

Gaur egun sagardotegi atsegin batez goza dezakegu urtarriletik urrira bitartean. Bertan, hamarkadak egiten daramatzaten sagardo naturala dastatu ahal izango dugu, baita sagardotegiko menu tradizionala ere, egurrezko kupelen ondoan dagoen jangela eder batean eserita.

Plana biribiltzeko, Oianume Ostatuan atseden hartu ahal izango duzu. Landa-giroko eta xarma handiko ostatu bat da, sagardotegiaren ondoan kokatua, ingurune lasai batean. Bertatik ibilbide ezberdinak hasi ahal izango dituzu edo, besterik gabe, atseden hartu euskal enogastronomian murgildu ondoren.

OIHARTE NEKAZALETXEA/SAGARDOTEGIA

Oiharte Sagardotegia Goierriko bihotzean dagoen herri txiki eta eder batean dago, Zerainen. Bilbotik, Iruñeatik, Donostiatik eta Gasteiztik antzeko distantziara dago.

Oihartek XVIII. mendeko baserri zaharren arima eta xarma erakusten du, baina erosotasun moderno guztiak ditu, 2002an berritu eta landetxe bihurtu ondoren. Baserriko harrizko horma sendoak mendien arteko paisaiaren barruan nabarmentzen dira. Nekazalturismo honetan atseden hartuko duzu, Txindoki gailurrera begira dagoen sagasti eder batez inguratuta.

Egonaldi atsegina bermatzeko beharrezkoak diren erosotasun moderno guztiak ditu, baina XVIII. mendeko baserriaren espiritua galdu gabe. Baserriaren atzean, mendiaren azpian ezkutatuta, egungo sagardo upategia dago. Sagardotegia sektoreko berritzaileenetako bat da, eta hainbat produktu dastatzeko aukera eskaintzen du, sagastietatik hasi eta kupeletaraino.

Maite Retolaza Ojangurenek eta Haritz Eguren Urrestarazuk zuzendutako sagardotegi gaztea da. 2010ean hasi ziren sagardoa merkaturatzen. Haritz eta Maiteren familia sagardogileak izan dira tradizioz, Euskal Herriko hainbat eta hainbat etxetan bezala, baina Oiharte sagardoaren merkaturatzea Haritz eta Maiterekin iritsi da. Beraz, nekazalturismo ederrari sagardotegi berritzailea gehitzen badiogu, esperientzia paregabea bizitzeko aukera ematen dizu.

OLAGI NEKAZALETXEA/SAGARDOTEGIA

Olagi Sagardotegia Araman dago kokatuta, Goierriko bihotzean, Parke Naturalez inguraturik, eta jarduera ugari eskaintzen ditu. Gainera, Donostiatik eta Gipuzkoako kostaldetik 25 minutura dago, eta Gasteiztik, Bilbotik eta Iruñetik gertu. Sagardotegiak nekazalturismo propioa du, Olagi Nekazalturismoa, eta bertan atseden hartu ahal izango duzu sagardotegiak bertako produktuekin egindako karta zabalaz gozatu ondoren. 

Nekazalturismoak telebista, berogailua eta ohe osagarriak dituzten 4 logela bikoitz ditu. Egongela bat telebista eta tximiniarekin, sukaldea, terraza eta parrilla. Sagardoa egiteko gunea eta familiako sagarrondoak ikusteko aukera ere eskaintzen du Olagik. Zatoz eta gozatu esperientzia ahaztezin hau!

PETRITEGI HOTELA/SAGARDOTEGIA 

Petritegi Sagardotegiaren izena XVI. mendearen hasieran eraiki zen baserri-dolareari zor zaio. Bere izenak Petriren etxea esan nahi du, izan ere, duela 500 urte Petri De Igeldo (Pedro) izeneko donostiar batek Gipuzkoako eraikin bereizgarri hau eraikitzeko agindua eman zuen, familia, nekazaritza eta abeltzaintzako ustiategia eta sagardo fabrika unitate arkitektoniko berean integratuz. Baserria sagardo-dolarearen inguruan eraiki zen.

Petritegi beti sagardogintzan aritu izan bada ere, familia ezberdinak igaro ziren hemendik XX. mendearen hasierara arte, Agapito Goikoetxea gure herenaitonak baserria erosi eta sagardoa egiten jarraitu zuen arte.

Gaur egun, sagardotegi eder eta berritzaile batez gozatzeaz gain, Sagarlore Hotela ere badu Petritegik. Sagarlore sagardotegitik 300 metrora dago, bake oasi batean, bezeroei atseden hartzeko behar duten lasaitasuna eskaintzeko.

Landa-hotel ekologikoa eta xarma handikoa da, duela gutxi eraikia. Sagarlore Gipuzkoako sagardoaren kultura ezagutzeko punturik aproposena da, baita Donostiako eta euskal eskualdeko altxorrak ezagutzeko ere.

Hiru solairuko baserri eraberritua da, banakako logelak, logela bikoitzak eta  gela bikoitza bezeziak dituena. Bertako eta sasoiko produktuetan oinarritutako gosariek eguna energiaz eta umore onez hastea eragingo dute; gainera, oso onak direla ziurtatzen dizuegu!

SAIZAR HOTELA/SAGARDOTEGIA

Saizarren jatorria 70eko hamarkadan hasi zen, Esteban Lertxundik, sagardoa eta bere ekoizpen-prozesua ondo ezagutzen zituenak, Saizar baserria, nekazaritza ustiategi tipikoa, eta Ukuilu zaharra (ukuilua), sagardotegi bat sortzeko aprobetxatzea erabaki zuenean.

Sagardogintzari buruz zuen ezagutzari esker, eta Olivia Ibarguren emaztearekin eta seme-alabekin batera, Lertxundi Ibarguren familia osoa sagardotegian aritzen da, eta urte osoan irekita dagoenez, gero eta indar handiagoa hartzen ari da. Enologo ospetsu bat taldean sartu izana beste urrats bat izan da negozioaren profesionalizazioan.

Upeltegiaz eta jatetxeaz gain, Saizarrek hirugarren negozio-linea bat du orain: Olivi 1948 Boutique Hotela. Usurbilen dago, Donostiaren atarian, eta Olivi 1948k ostatu esklusiboa eskaintzen du, landa-ingurune batean hotel moderno baten erosotasun guztiak konbinatuz.

Etxea lau hektareako sagarrondoz inguratuta dago, eta horietatik sagar apardun bat lortzen da, Charmat metodoa jarraituz, eta Olivia Ibarguren familiako matriarkari egin zaio omenaldia, bere izenarekin bataiatuz.

Bere gelak material noble eta indartsuekin apainduta daude, inguratzen duen lurrari omenaldi garbia eginez. Kolore leunek, oheen erosotasunak eta kalitateak, bai eta ostatuaren inguruko isiltasunak ere, deskonektatu eta funtsezkoarekin berriro konektatzeko aukera emango dizue. Bake oasi honetan atseden hartu ondoren, gosari ekologiko goxo eta oso batez gozatu ahal izango duzu.

INFORMAZIO GEHIAGO

Comentarios

Deje su comentario